Pakuri on arvokas, etenkin Aasiassa himoittu terveyttä edistävä raaka-aine, jonka saatavuus on kuitenkin heikentynyt viime vuosina huomattavasti. Suomessa kehitetty pakurin viljelyteknologia mahdollistaa nyt pakurin kaupallisen viljelyn muuten lähes arvottomissa koivikoissa ja tarjoaa samalla metsänomistajille uuden, varsin varteenotettavan tuottomallin osana järkevää ja luonnon monimuotoisuutta tukevaa metsänhoitosuunnitelmaa.
Asiantuntijana kääpäneuvos Terhi Joki.
Aika: Lauantaina 8.6.2019 klo 14-15:30
Paikka: Pilke-talo / Ounasjoentie 6, Rovaniemi
Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu. Tervetuloa!
Pilke Cafe on Tiedekeskus Pilkkeen järjestämä kaikille avoin ja maksuton tilaisuus. Tilaisuuksien aiheet käsittelevät Pilkkeen ja Metsähallituksen teemojen mukaisesti luontoa, metsiä, kestävää käyttöä ja biotaloutta. Tilaisuudessa on lyhyt, asiantuntijan pitämä esitys, vapaata keskustelua sekä kahvitarjoilu.